Kip kent iedereen. Kalkoen lijkt op kip, maar heeft meer smaak. Een heerlijke rollade om met de feestdagen op tafel te zetten. De rollade is goed gekruid. Een saus is niet nodig. Lekker om uit het vuistje te eten, maar doet het ook goed op een broodje.
Tip: haal de rollade een paar uur voor het eten uit de koelkast. Dan is de rollade makkelijker op temperatuur te krijgen.
Bereidingswijze:
-de rollade kort aanbraden -in ovvvenschotel doen -kruiden -ongeveer 1 uur in oven braden op 180? -plastiekfolie verwijderen -rollade opzij leggen,even een beetje afkoelen,snijden in schijven met electrisch mes heb je mooiste resultaat -ondertussen braadvocht,room,scheutje cognac laten inkoken tot gewenste dikte -vlees in de saus zetten -voor de maaltijd alles terug doorwarmen -opdienen 🙂
Een heerlijke kalkoenrollade voor de feestdagen. Sappig met veel smaak.