De Gaasterlander Buik voorafgaand aan de bereiding even kruislings insnijden zodat de marinade goed zijn werk kan doen (een nachtje laten intrekken is prima).
De buik kan op diverse manieren worden bereid. In de oven en op de barbecue. Gebruik ook hier indirecte hitte, dus niet boven de gloeiende kolen en vergeet niet een alu bakje onder het rooster te plaatsen voor het opvangen van het vet. Zo’n 3 uur garen op 160 graden, let op de kerntemperatuur van zo’n 70 graden altijd even het vlees laten rusten (15 minuten) nadat het van de bbq of uit de oven komt. Jummie!
Het vlees van het Gaasterlander Kruidenvarken is niet zomaar varkensvlees. Alles binnen de keten is ingericht op gezondheid van het varken en op het voorkomen van stress. Beide aspecten zijn onlosmakelijk verbonden aan de kwaliteit, smaak en de houdbaarheid van het vlees. De hoge kwaliteit van het Gaasterlander Kruidenvarken ontstaat doordat:
De pork belly voorafgaand marineren en in een uurtje of 3 garen.