De Gaasterlander Procureur wordt gekenmerkt door zijn malse structuur. Het is een heerlijk sappig stukje vlees. Die malsheid laat zich verklaren omdat dit vleesonderdeel uit de nek van het varken afkomstig is. De nek is een zeer beweeglijk onderdeel van het varken wat de malsheid van de procureurlapjes verklaart. De combinatie van vet en spieren in het vlees borgt de malsheid en de smaak. De procureursteak is eenvoudig te bereiden in de pan, op de grill of op de barbecue. De hele procureur is bijzonder geschikt om langzaam te garen op een moderne barbecue zoals een Big Green Egg, een Black Basterd of een andere afsluitbare variant. In de oven kan dit natuurlijk ook. Op deze wijze wordt ook de beroemde Pulled Pork gemaakt van de procureur.
Het vlees van het Gaasterlander Kruidenvarken is niet zomaar varkensvlees. Alles binnen de keten is ingericht op gezondheid van het varken en op het voorkomen van stress. Beide aspecten zijn onlosmakelijk verbonden aan de kwaliteit, smaak en de houdbaarheid van het vlees. De hoge kwaliteit van het Gaasterlander Kruidenvarken ontstaat doordat:
Afkomstig van de nek van het varken, ook wel procureur genoemd; zo sappig vindt je ze nooit!