De Gaasterlander Procureur is prima te bereiden op de barbecue of in de oven. De procureur altijd goed doorgaren, op deze wijze smelt het aanwezige vet als het ware door het vlees heen waardoor het vlees mals en extra smakelijk wordt.
De procureur van het varken wordt ook vaak gebruikt om Pulled Pork van te maken. De nek wordt dan gedurende lange tijd op een lage temperatuur gegaard om vervolgens met twee vorken uit elkaar getrokken te worden. Op een broodje of in een wrap met wat coleslaw en een licht sausje is dit het echte genieten.
Het vlees van het Gaasterlander Kruidenvarken is niet zomaar varkensvlees. Alles binnen de keten is ingericht op gezondheid van het varken en op het voorkomen van stress. Beide aspecten zijn onlosmakelijk verbonden aan de kwaliteit, smaak en de houdbaarheid van het vlees. De hoge kwaliteit van het Gaasterlander Kruidenvarken ontstaat doordat:
De procureur oftewel de nek van het varken is heel erg smaakvol door zijn combinatie van vlees, spieren en spek.