De Gaasterlander procureurrollade wordt, zoals de naam al zegt gemaakt van de procureur, of te wel de nek van het Gaasterlander Kruidenvarken.
De rollade kan in de pan bereid worden. Ook is het mogelijk om de rollade rondom aan te braden in de pan en daarna in de oven te laten doorgaren. Natuurlijk hoeven wij de rollade niet alleen tijdens de feestdagen op tafel te serveren. Probeer eens koude plakjes rollade als borrelsnack. De procureurrollade is het lekkerst als hij volledig door gegaard is (temperatuur >80 graden). Het vet wat in de rollade zit smelt dan als het ware door het vlees heen waardoor de smaak optimaal wordt.
Het vlees van het Gaasterlander Kruidenvarken is niet zomaar varkensvlees. Alles binnen de keten is ingericht op gezondheid van het varken en op het voorkomen van stress. Beide aspecten zijn onlosmakelijk verbonden aan de kwaliteit, smaak en de houdbaarheid van het vlees. De hoge kwaliteit van het Gaasterlander Kruidenvarken ontstaat doordat:
Doorregen vlees, kruiden en wat touwgaren; zo mals en vol van smaak!