De Gaasterlander Ribroast/ Rack wordt in zijn geheel of in delen op de barbecue of in de oven bereid. In zijn geheel is het een prachtig stuk vlees dat bij voorkeur langzaam gegaard wordt. Neem de tijd voor dit robuuste vleesdeel.
Vooraf marineren of kruiden, daarna minimaal 3 uur garen op indirecte warmte (niet boven de gloeiende kolen) op zo’n 130 graden. Probeer een kerntemperatuur aan te houden van 60 a 65 graden. Daarna altijd het vlees even laten rusten (minimaal 15 minuten onder folie) nadat het van de bbq of uit de oven komt. Het vlees komt dan tot rust en gaart nog even na. Het is dan het perfecte stuk vlees om mee te pronken naar je vrienden. Eet smakelijk!
Het vlees van het Gaasterlander Kruidenvarken is niet zomaar varkensvlees. Alles binnen de keten is ingericht op gezondheid van het varken en op het voorkomen van stress. Beide aspecten zijn onlosmakelijk verbonden aan de kwaliteit, smaak en de houdbaarheid van het vlees. De hoge kwaliteit van het Gaasterlander Kruidenvarken ontstaat doordat:
Perfect om aan het stuk te garen op de barbecue of in de oven, succes verzekerd!