Het Gaasterlander Filetlapje is een mager stukje varkensvlees. Erg geschikt om even kort in de pan op hoog vuur te bakken. Bak beide zijden licht bruin (op hoog vuur aanbakken, als er witte eiwitten verschijnen op de randjes omdraaien) en voeg slechts een beetje peper en een ietsje zout toe. Daar hoeft geen sausje aan toegevoegd te worden. Tip: snij eens satéstukjes van de filetlapjes en rijg ze aan een stokje. Perfecte en magere saté.
Het vlees van het Gaasterlander Kruidenvarken is niet zomaar varkensvlees. Alles binnen de keten is ingericht op gezondheid van het varken en op het voorkomen van stress. Beide aspecten zijn onlosmakelijk verbonden aan de kwaliteit, smaak en de houdbaarheid van het vlees. De hoge kwaliteit van het Gaasterlander Kruidenvarken ontstaat doordat:
Een heerlijk mager stukje vlees. Kort bakken, heerlijk mals; iets rosé is helemaal OK!